Bizi Takip Edin:

HİZMETLERİMİZ

İMPLANT

Diş hekimliğinde implant; eksik dişlerin yokluğunu gidermek amacıyla çene kemiğine yerleştirilen çoğunlukla vida şeklinde olan, titanyum materyalinden yapılan yapay diş köküdür .İmplantlar yüksek doku uyumuna sahip olması nedeniyle başarı oranı oldukça yüksektir ve diş hekimliğinde çok yaygın kullanılmaktadır. İmplant tedavisinin vücuda bilinen hiçbir zararı mevcut değildir. Vücutla uyumlu olduğu için tercih edilen titanyum bileşikleri herhangi bir yan etkiye ya da alerjik reaksiyonlara sebep olmayan maddelerdir.

Tek diş eksikliklerinde veya hiç dişi olmayan hastalarda, uzun dişsiz bölgelerde, alt çenede hiç dişi bulunmayan hastalarda-genel sağlık durumu elverişli olduğu sürece- rahatlıkla uygulanabilmektedir. İmplantın en büyük avantajlarından birisi komşu dişlere hiçbir müdahale yapılmadan uygulanabiliyor olmasıdır.

İmplant; eksik dişlerin yerine geçerek genel ağız sağlığına katkıda bulunur. Daha estetik ve güzel bir gülümsemeye kavuşmanıza olanak sağlar. Hareketli protez kullanımında zorluk çeken hastalarda sabit diş yapılarının yerine geçer. Her türlü gıda sorun yaşamadan tüketilebilir.

Ancak bazı durumlarda implant uygulamasının tercih edilmesini engelleyen kimi faktörler mevcut olabilir. Engel teşkil edebilecek sistemik hastalıklardan bazıları şunlardır; hemofili ve bağışıklık sistemi hastalığı olanlar, baş ve boyun bölgesinde yüksek doz radyoterapi uygulanan hastalar, kardiyovasküler rahatsızlığı olanlar. Ayrıca hamilelerde, sigara tüketimi fazla olan kişilerde, alkol ve madde bağımlılığı olanlarda, kemik gelişimi tamamlanmayan bireylerde implant uygulamaları sakıncalıdır.

İmplant gereksinimi olan hastaların hekimine danışarak, gerekli tetkik ve değerlendirmeler yapılarak uygunluğuna karar verilmesi gerekmektedir.

NOT:”Yukarıda verilen bilgiler hastaları aydınlatmak ve tedavi yöntemlerini tanıtmak amacıyla yazılmıştır. Teşhis ve tedavi için diş hekiminize başvurmanız gereklidir.”

RANDEVU FORMU

Radio Butonlar
İstenilen Tedavi
Randevu Onay Formu
Bu form ile randevu almış olmazsınız.

BAZI HEKİMLERİZ

Dt. Esmanur
EYRİCE ÜÇEKİZ

BAŞHEKİM

Doç. Dr. Bülent
ÇATALBAŞ

ORTODONTİ UZMANI

Uzm. Dr. İsmet
YANIK

ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON UZMANI

Dt. Fatma Naz
EYRİCE

DİŞ HEKİMİ

Uzm. Dt. Özge
ŞENTÜRK

PEDODONTİ UZMANI

Uzm. Dt. Tolga
CANBOL

PROTETİK DİŞ
TEDAVİSİ UZMANI

İMPLANT HAKKINDA
FAYDALI BİLGİLER

SIKÇA SORULAN SORULAR

İmplant hakkında en çok merak edilen konular ve sıkça sorulan sorular.

Süt Dişleri Gerçekten Önemli Midir?

Süt dişleri, çocuklarınızın düzgün konuşması ve çiğnemesi açısından önemlidir. Tedavi edilmeyen süt dişi çürükleri, ağrı, kötü koku, çiğneme zorluğu, beslenme bozukluğu ve çirkin görüntüye yol açar. Bu nedenle süt dişleri çıkmaya başladığında çocukların diş hekimine götürülmesi gerekir.

Dişler tüm insanlar için yemek yeme, konuşma ve estetik nedeniyle önemlidir. Süt dişlerinin bu özellikler dışında en önemli görevi daimi dişler için sağlıklı bir ağız ortamı sağlamaktır. Kronik çürük problemi ya da erken diş kaybı daimi dişlerde yapısal bozukluklara neden olur. Ayrıca 13-14 yaşlarında tamamlanan daimi dişlerin çapraşık olmasının en önemli nedeni erken kaybedilen süt dişleridir.

Ayrıca unutulmamalıdır ki hem süt hem de daimi dişler için diş çürükleri tedavi edilmediğinde ağrı ve apse oluşumuna neden olur. Ağrıyan dişleri olan hiç bir çocuk sağlıklı beslenemez. Uzun süre devam eden çürük problemleri çocuklarda bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve sık sık üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olur. Beslenme sorunları ve sık geçirilen enfeksiyonlar çocuklarda büyüme gelişimin olumsuz etkilenmesine neden olur.

FORM
BAŞARIYLA
GÖNDERİLDİ